Waarom lid worden van Voortuin Netwerk?

Simon de Wilde, Kwartetwinkel: “De open space avond bij het Voortuin Netwerk leverde mij nieuwe inzichten op over acquisitie die ik direct kan toepassen voor mijn bedrijf. Het wisselen van gedachten met andere ondernemers is nuttig en aangenaam!”

Madelon van der Wart, CursusBSO: “De open space avond bij het Voortuin Netwerk was bijzonder geslaagd! Leuke nieuwe voortuiners ontmoet, coachingsgesprekken voor mij zelf geregeld en voor het eerst ook mogelijke zakelijke samenwerking. Top avond dus, dank!!!”

Jan Willem Menkveld, Menkveld Advocatuur: “Ik ben lid van Voortuin Netwerk omdat er geen ‘hijgerige elevator-pitch-sfeer’ hangt. Iedereen is juist lekker relaxed en benaderbaar. De leden zijn ondernemers die weten wat ze doen en waarom. Ontzettend inspirerend, elke keer weer!”

Puck ’t Hart, Puck Communicatie: “Marike van Pagée heeft een prachtige profielfoto voor me gemaakt, en Stan Megens heeft me persoonlijk advies gegeven over werken in de cloud. Daarnaast vind ik de avonden altijd erg gezellig. Het is grappig om de leden bij Albert Heijn weer tegen te komen.”

Tony Schoen, Duurzame energie, duurzame materialen: “Ik ontmoette bij Voortuin Netwerk Gerdien Griffioen: een eersteklas tuinvrouw, die de appelboom in mijn achtertuin heeft opgeknapt met snoei, bemesting en tips voor onderhoud.
Toen ik mijn bedrijf wilde herpositioneren, vond ik in Robin Ross een goede partner. Omdat we elkaar regelmatig tegenkwamen en het contact goed voelde, was er een vertrouwensbasis om samen de herpositionering aan te pakken – toch een persoonlijke keuze, waarbij je bereid moet zijn je wensen, dromen, sterktes en zwaktes op tafel te leggen.”

Caroline de Bruijn, Amenti Uitvaartverzorging: “Mijn collega en ik wilden nieuwe maatpakken aanschaffen voor ons werk. Voor advies zijn we naar Babet Beune gegaan (BaBetter Kleur en Kleding). Er kwamen verrassende adviezen uit, bijvoorbeeld voor kleuren die wij zelf nooit zouden kiezen. Ook kregen we tips om kleding te kiezen waarmee wij delen van ons lichaam konden verbloemen of juist accentueren. Hartstikke leuk! Mijn kledingkast is er anders uit gaan zien en we hebben mooie nieuwe pakken gekocht.”

Sandra van der Pas, Passage Uitvaarten: ”Als ik Puck ’t Hart niet had leren kennen, had ik nooit zo’n grote huis-aan-huis-actie voor Passage Uitvaarten kunnen realiseren. Ook had ik haar dan niet kunnen koppelen aan het bewonersinitiatief ‘Energieke Buren’, waarvoor mijn man actief is.
Nienke van Doorn ─ adviseur notarieel familierecht aan de keukentafel ─ blijkt een manier van werken te hebben die sterk vergelijkbaar is met de mijne in het begeleiden van uitvaarten. We zien uit naar de eerste kruisbestuiving.
Het netwerk heeft er ook voor gezorgd dat ik met mijn collega-uitvaartondernemer Caroline de Bruijn samen kon werken aan een mooie uitvaartavond voor andere leden.”

Peter Boer, schrijver, columnist, journalist: “Als Puck me niet gevraagd had voor haar magazine Mens en Wijk te gaan schrijven op zo een sombere dag in december, aan het einde van de middag… En toch, er sprankelde iets, ik zei weifelend ja.
Ons gesprek waaide alle kanten op. Puck vertelde dat er zoiets als Voortuin Netwerk voor ondernemers in de buurt bestond. Ik wilde zeggen dat ik ondernemerschap voor mijzelf een lastige vind, dat ik veel meer een stukjesschrijver en interviewer ben.
Toch checkte ik inmiddels meerdere keren in bij station Overvecht om naar een bijeenkomst van het netwerk te gaan. Soms voel ik me nog een vreemde eend in de bijt tussen al die netwerkers. Op een avond verprutste ik, onder bezielende leiding van chocolatier Piet Keppel, het versieren van een chocoladeletter. Toch bleef ik komen.
De laatste keer stapte ik de lift in en liep door de hal van het station naar die malle ruimte. Bij de ingang vinkte Saskia mijn naam af en gaf me drie consumptiebonnen. In de verte zag ik Marike. Nog niet lang geleden reden we samen naar een gezamenlijke klus voor Leven Utrecht. Op weg naar huis viel toen een paar keer de naam Voortuin Netwerk. Dit was nooit gebeurd als Puck niet gebeld had.”