Laden Evenementen

Rondwandeling: Voorveldse Polder

9 juni 2022 @ 19:30 - 22:30

Op 9 juni hebben we de volgende Voortuinavond: de picknick met activiteit, dit keer in de Voorveldse polder. Gerdien Griffioen tuinontwerper en imker, leidt ons rond en vertelt over de ins en outs van het wildplukken, wat mag wel en niet, hoe pluk je duurzaam en wat kun je eten? We verzamelen bij picknicktafels van de Zeven Stroompjes voor de koffie/thee en het voorstellen van de nieuwe penningmeester van Voortuin Netwerk. Rond 20 uur vertrekken we voor de wandeling en na ongeveer een uur komen we terug voor de borrel.

Gerdien: “Tijdens een wandeling van ongeveer een uur, gaan we op zoek naar wilde planten die eetbaar zijn. Dat zijn er verrassend veel! Het jonge blad van het Fluitenkruid bijvoorbeeld smaakt kruidachtig met een mengeling van wortel, anijs en kervel. Het Look zonder look heeft lieflijke witte bloemetjes die mooi staan als garnering op een salade. En de bloemschermen van de vlier bloeien hopelijk nog, zodat we ze kunnen plukken voor de vlierbloesemthee.

Op deze wilde planten komen veel insecten af. Kleine wilde bijtjes die solitair leven, zweefvliegen en natuurlijk honingbijen en vlinders. Wie weet wat we tegenkomen op deze lente avondwandeling. Je mag ook een bosje zelf geplukte bladeren en bloemen meenemen om thuis een kruidenboter mee te maken.”

Na de wandeling borrelen we weer bij de Zeven Stroompjes en kun je wat blaadjes en bloemetjes proeven die Gerdien eerder geplukt en gewassen heeft.

Neem mee:
warme kleding
een beker voor koffie/thee
een glas voor een drankje
een zakje of doosje om geplukte planten in te doen

Programma
19.30 – 20.00 uur: verzamelen bij Zeven Stroompjes in Voorveldse Polder
20.00 – 21.00 uur: wandeling, informatie van Gerdien en plukken
21.00 – 22.30 uur: borrel bij Zeven Stroompjes

Voortuin Netwerk
Voor leden is deze avond gratis. Niet-leden kunnen voor 12,50 euro komen kennismaken. Hiervoor mag je meedoen aan de avond. Je krijgt koffie/thee, iets lekkers, een drankje na afloop en de mogelijkheid om met een 30-tal ondernemers kennis te maken.

Wil je meedoen? Meld je dan hier aan. Hier kun je ook aangeven dat je op de hoogte wil worden gehouden van onze bijeenkomsten.

Details

Date: 9 juni 2022
Time: 19:30 - 22:30
Evenement CategoryVoortuin Netwerk

Locatie

Venue Name: Voorveldse Polder
Address: Ariënslaan 18
Utrecht,

+ Google Maps