Marie-José van Onzenoort

Haptotherapeut

Ondernemer sinds 2001. Lid sinds 2018, woont in Tuinwijk

Haptotherapie
Haptonomie is een mensvisie waarin lichaam, ziel en geest als een ondeelbaar geheel gezien wordt. De haptonomie vindt het belangrijk om de aandacht te richten op wat ons gevoel ons vertelt, waarin wij ons geraakt voelen en wat ons beweegt. In de aanraking is dit aan den lijve voelbaar te maken.

Het gevoel voor wat wel of niet goed voor ons is, is aangeboren. In de loop van ons leven leren wij veelal af hiernaar te luisteren en worden we steeds ‘verstandiger’.
Binnen de haptotherapie leer je weer te vertrouwen op de signalen van je lijf en de wijsheid van je gevoel.

Over mij
In mijn werk als haptotherapeut combineer ik denken en voelen. Ik ben een rustige luisteraar en heb een open blik. Verder vind ik het belangrijk dat u zich in goede handen bij mij voelt, zodat we vanuit vertrouwen kunnen samenwerken.
Voor haptonomische relatiebegeleiding kunt u ook bij mij terecht. De focus ligt daarbij op de emotionele verbinding tussen de partners. Ik baseer me daarbij op de emotionally focussed therapy (EFT), omdat die een mooie aanvulling vormt op de haptotherapie.

Naast mijn werk in de praktijk ben ik als docent, scriptiebegeleider en coördinator verbonden aan de Academie voor Haptonomie te Doorn. Ook werk ik als haptotherapeut in het Diakonessenhuis te Utrecht met patiënten die een behandeling tegen kanker krijgen.

Socials